Ασύρτικο

Μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές ποικιλίες.

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Για το Ασύρτικο οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι! Είναι μια ποικιλία αναλλοίωτη στο χρόνο η οποία μας χαρίζει τα έντονα χαρακτηριστικά της και μας δίνει παράλληλα την ευκαιρία να μελετήσουμε την ιδιαιτερότητά της. Η υψηλή οξύτητα του Ασύρτικου, είναι το σημείο κατατεθέν καθώς φημίζεται γι’ αυτή αλλά και για την ορυκτότητά της!  Υψηλών προδιαγραφών ποικιλία με δυνατά αρώματα και γεύσεις…

Τα αρωματικά χαρακτηριστικά ποικίλουν ανάλογα την τεχνική οινοποίησης που θα ακολουθήσει ο κάθε οινοπαραγωγός. Υπάρχουν ωστόσο παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό, όπως ο παράγοντας της θερμοκρασίας αλλά και του εδάφους.

Το Ασύρτικο μέσα από μια ανοξείδωτη ατσάλινη δεξαμενή, θα απελευθερώσει όλα του τα πρωτογενή αρώματα αναλλοίωτα, όπως ( το λεμόνι, το πράσινο μήλο, το αχλάδι, την ορυκτότητα του και τα βοτανικά αρώματα) που είναι και τα πιο δημοφιλή, υπό αυτές τις συνθήκες οινοποίησης.

Από την οινοποίηση του σε βαρέλι και την παλαίωση σε αυτό, το Ασύρτικο, θα “μαλακώσει” τη δομή του, έτσι ώστε η οξύτητά του να πάρει μια πιο φιλική μορφή για τη στοματική μας κοιλότητα αλλά και να -ντυθεί- με πλούσιες πολυποίκιλες αρωματικές και γευστικές πινελιές, που θα συνοδεύουν τον ουρανίσκο μας σε κάθε γουλιά.  Το ξύλο χαλιναγωγεί τον ατίθασο χαρακτήρα της και την προσδίδει μία  πιο πλούσια αισθητική.

Σε οποιαδήποτε όμως εκδοχή και να δοκιμάσουμε ένα Ασύρτικο, η αξία του παραμένει πολύπλευρη που δεν περιγράφεται τις περισσότερες φορές εύκολα με λόγια παρά… μένει μόνο να το δοκιμάσουμε…

Ασύρτικο με Ασύρτικο διαφέρει όμως… προσφέρει μια μοναδική… μοναδικότητα!