Μεγάλη πόρτα θα διαβείς και όχι μόνο μια, ώστε να απολαύσεις και να συνδυάσεις γεύσεις, αρώματα και οίνο, που θα πρωταγωνιστήσουν στον ουρανίσκο σου. Εδώ όπου η φαντασία δραπετεύει στα πιάτα και αφήνει τις καλλιτεχνικές πινελιές, να πρωταγωνιστήσουν περήφανες και ζωηρές, σε ένα πανδαιμόνιο γαστρονομικών γεύσεων!!! Κρασί και φαγητό, δυο συνοδοιπόροι που αποτελούν δυο από τα βασικά στοιχεία που αρμονικά το ένα, αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του άλλου και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό…
Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, φρέσκα μυρωδικά, wasabi mayo και cracker tapioca, αποτελούν ένα πιάτο ελαφρύ- φινετσάτο, αρωματικό με μακρά επίγευση, με ζωηρή πινελιά αβοκάντο και τον τόνο πρωταγωνιστή, να προσδίδει μια ελαφρά αλμύρα και λιπαρότητα στο πιάτο, η οποία θα συνυπάρξει με την υψηλή οξύτητα του Pink pull ktima Karipidi. Με τα έντονα αρωματικά του στοιχεία που συμπληρώνουν αρώματα τροπικών φρούτων, αλλά και όμοια γευστικά στοιχεία που αγκαλιάζουν το αβοκάντο, το σώμα του και η κομψότητα του Pink pull, δεν υπέρ- καλύπτει τον τόνο και το wasabi mayo, εν αντιθέσει, τονίζει τα άριστα γευστικά πλεονεκτήματα τους. Μια επιλογή που καλύπτει σε κάθε περίπτωση την ακόρεστη φαντασία μας!
Short ribs ” sous vide ” και Merlot ktima Karipidi, είναι μια επιλογή, ένας συνδυασμός οποίος αποτελεί μια μεγάλη γευστική αμαρτία. Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με καπνιστή bourbon sauce και πουρέ πατάτας με μυρωδικά. Από την περιγραφή και μόνο, στο μυαλό μας καλπάζει το Merlot ktima Karipidi, το οποίο είναι ένας εξαιρετικός γευστικός σύντροφος στην συγκεκριμένη επιλογή. Τα αρώματα και οι γεύσεις μαρμελάδας του Merlot, τα φυτικά του χαρακτηριστικά αλλά και τα αρώματα κανένας που οικειοποιείται από την μακρά του παλαίωση, οι μαλακές του τανίνες και η ομαλή του οξύτητα, είναι οι κατάλληλοι παρτενέρ της bourbon sauce και του πουρέ. Όσο για τις μοσχαρίσιες στηθοπλευρές, αυτές ακολουθούν τυφλά το γευστικό μονοπάτι και συνυπάρχουν με τις τανίνες και το σώμα του κρασιού, δημιουργώντας ένα πάντρεμα γεύσεων όμοιο με το τραγούδι των σειρήνων!!!
Ριζότο bianco με ψητό κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και λευκό βασλάμικο. Ένα πιάτο εύκολο που ενώ μοιάζει τόσο απλό, δημιουργεί ιδιαίτερες εντυπώσεις και πολυπλοκότητα στην στοματική μας κοιλότητα. Ένα πιάτο λιπαρό με ευφάνταστες πινελιές από γεύσεις μαρμελάδας λόγω των καραμελωμένων του κρεμμυδιών. Η επιλογή του Sauvignon blanc fume ktima Karipidi, δεν είναι τυχαία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η υψηλή του οξύτητα παρ’ όλο που έκανε το πέρασμα της από το βαρέλι, παραμένει ζωηρή καθώς τα αρώματα και οι γεύσεις του, το ελαφρύ του φινετσάτο σώμα, οικειοποιούνται και ισορροπούν με τις γεύσεις του πιάτου, το οποίο προκαλεί μια αρωματική και γευστική ισορροπία με μακρά επίγευση.
Panciotti γεμιστά με μελιτζάνα, scarmozza, παρμεζάνα και πεκορίνο με κρέμα μυρωδικών και Sauvignon blanc ktima Karipidi. Αυτή η γευστική ένωση αποτελεί, μια καινοτόμα επιλογή στο τραπέζι. Ο ουρανίσκος και η στοματική κοιλότητα, παραμένουν καθαροί από την λιπαρότητα του πιάτου. Τα πράσινα στοιχεία, ζωντανεύουν ευχάριστα την επίγευση μας και το σώμα τόσο του πιάτου όσο και του κρασιού, ενισχύουν τις γευστικές – αρμονικές εντάσεις που μόνο ευχάριστες μπορούν να χαρακτηριστούν.
Σολομός gratin με jus κοτόπουλου, σπαράγγια, baby καρότα, proschiutto και creme cheese quenelle μαζί με το nebbiolo ktima Karipidi. Αυτό και αν ήταν γευστική καινοτομία! Πολλαπλές εκρήξεις και εντάσεις κυριαρχούν στις πιρουνιές μου, συνδυάζοντας αυτά τα δυο μοναδικά στοιχεία. Αρώματα και γεύσεις που γεννούσαν περισσότερα αρώματα, αναδεικνύοντας παράλληλα περισσότερες γεύσεις, να κρατούν τα ινία της γευσιγνωσίας. Ναι ο σολομός, αγαπάει το nebbiolo και το nebbiolo ανταποδίδει αυτή την αγάπη με τον καλύτερο γευστικό – καινοτόμο τρόπο. Ήταν ένα ρίσκο που, μας άφησε έναν ουρανίσκο… απερίγραπτο!
Οι καινοτόμες γεύσεις απαιτούν και τολμηρή φαντασία. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να ρισκάρουμε, ώστε να βιώσουμε μια απόλαυση η οποία θα αποτελεί την έναρξη για καινούργιες γαστρονομικές ανησυχίες!!!
Ten Doors
Λάρισα – Φιλελλήνων 56
Τηλ: 2410- 258508