Ένα γευστικό επιθυμητό αποτέλεσμα στο τραπέζι μας, αποτελείτε από τον συνδυασμό δυο ισορροπημένων παραγόντων. Όταν το φαγητό μας, συνοδεύεται με το κατάλληλο κρασί που του αναλογεί, τόσο γευστικά όσο και ποιοτικά, τότε εκτός από μια ευφάνταστη γαστρονομική καινοτομία, γευόμαστε και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Που αρκετές φορές μάλιστα, μας εκπλήσσει περισσότερο ευχάριστα από τα καθιερωμένα. Έτσι λοιπόν, και εμείς με την σειρά μας, γίναμε μάρτυρες σε μια γευστική και αρωματική διαδικασία που μας άφησε γαστρονομικά… άφωνους και με τα πιάτα μας άδεια!
Τα αλμυρά πιάτα, συνοδεύονται με κρασιά υψηλής οξύτητας, ώστε να κατευνάσει αλλά και να αναδείξει τη δυναμική του, το ένα στοιχείο με το άλλο, να συνδυαστούν αρμονικά και να επιφέρουν το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για θαλασσινά. Ο μαριναρισμένος γαύρος, φινετσάτος και κομψός στη στοματική μας κοιλότητα, αρκετά ζωηρός στην επιγευσή του και έντονος στα πράσινα στοιχεία του. Το καρπάτσιο τσιπούρας, εξίσου ελαφρύ, με έντονο το αλμυρό στοιχείο και την μακρά επίγευση του αρώματος κίτρου και με τη ντομάτα, να αποτελεί την πιο σημαντική λεπτομέρεια αναζωογόνησης στο τραπέζι μας, με την αρωματική της πινελιά και την επίγευση του δροσερού μαϊντανού, να συμπληρώνουμε μια άριστη ισορροπία γεύσεων. Το Sauvignon blanc ktima Karipidi, είναι ο ποιοτικός συνοδοιπόρος στο συγκεκριμένο γεύμα. Η οξύτητά του υψηλή, το σώμα του πλούσιο, η επίγευση του μακρά και τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του, ζωηρά και ποικίλα. Το λεμόνι, το αχλάδι, η πιπεριά, τα άνθη, τα βότανα, η ορυκτότητα, το σπαράγγι, ο ανανάς είναι κάποια βασικά του αρωματικά και γευστικά στοιχεία, που συνοδεύουν τις επιλογές των παραπάνω πιάτων αρμονικά, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τις επίμαχες γευστικές λεπτομέρειες, χωρίς το ένα στοιχείο να υπερκαλύπτει το άλλο.
Το Pink Pull Ktima Karipidi, είναι ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ κρασί, το οποίο προσαρμόζεται σε κάθε τραπέζι την κάθε εποχή. Το καλοκαίρι βέβαια έχουν την τιμητική τους τα θαλασσινά. Η υψηλή του οξύτητα, το πλούσιο λιπαρό του σώμα, η μακρά του και έντονη επίγευση, τα ζωηρά και έντονα γευστικά και αρωματικά στοιχεία εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων και ανθών, αποτελούν και σε αυτή την περίπτωση, τον βασικό συνοδό των παραπάνω πιάτων. Το ταρτάρ γαρίδας, με mango, χυμό εσπεριδοειδών και κρέμα αβοκάντο lime, σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο κρασί, δημιουργούν μια αίσθηση, που μόνο αν την δοκιμάσετε θα μπορέσετε να την περιγράψετε αναλυτικά και να νιώσετε την ιδιαιτερότητά της. Μια πολύ πετυχημένη γευστική ισορροπία πάραυτα. Το φρέσκο καλαμάρι σουβλάκι με σάλτσα μελάνι πορτοκάλι, γεννά ένα πιάτο αλμυρό με έντονο χαρακτήρα και μακρά επίγευση όπου το πορτοκάλι έχει αφήσει ελαφρά το στίγμα του στον ουρανίσκο μας. Η λιπαρότητα και η υψηλή οξύτητα του Pink Pull ktima Karipidi, συνυπάρχουν και προσφέρουν μια γευστική άνθιση σε συνδυασμό με το ταρτά αλλά και με την ντομάτα!
Κριθαρότο με Pink Pull Ktima Karipidi, ο ορισμός της ισορροπίας αλλά και της έκπληξης στην στοματική μας κοιλότητα. Συνεχόμενες εκρήξεις με μακρά και γεμάτη επίγευση, όπου τα γευστικά και αρωματικά στοιχεία συνυπάρχουν και σκαρφαλώνουν αρμονικά στον ουρανίσκο μας. Το κριθαρότο, με φρούτα της θάλασσας, σάλτσα ντομάτας με ούζο, φινόκιο, κολοκυθάκι και αρσενικό Νάξου, συμπληρώνουν τον ορισμό της αλμύρας, της λιπαρότητας και της φινετσάτης παρ’ όλα αυτά πινελιάς, στο τέλος της πιρουνιάς. Ένα πιάτο που σε συνδυασμό με το Pink pull ktima Karipidi, παγιώνουν το τέλειο γευστικό ζευγάρι. Το χταπόδι από την άλλη, με γλάσο παλαιωμένου μηλόξυδου, κρεμμύδι πίκλα και ντομάτα, αποτελεί έναν πιάτο απλό, που γευστικά σε συνδυασμό με το Sauvignon blanc ktima Karipidi, δημιουργούν μια σύνθετη γεύση. Η υψηλή οξύτητα του κρασιού, σε συνδυασμό με τα αρωματικά της και γευστικά χαρακτηριστικά, συνυπάρχουν με τα στοιχεία του πιάτου. Στοιχεία που ισορροπούν κι δεν υπερκαλύπτουν την γεύση του οίνου. Με μια πιρουνιά και μια γουλιά παράλληλα, θα συνειδητοποιήσετε και εσείς, την φινετσάτη και ζωηρή επίγευσή τους!
Οι γεύσεις λοιπόν, αποτελούν έμπνευση και φαντασία, όπου με τους κατάλληλους γευστικούς συνδυασμούς, θα γίνετε οι εμπνευστές και οι δημιουργοί ενός νέου γαστρονομικού κόσμου! Δημιουργήστε…
Molos ( tavernio by Molos) – Πλάκα Λιτοχώρου ( Πιερία)
Tηλ: 6949078820