Το Syrah είναι μαύρη ποικιλία, η οποία πρωταγωνιστεί αποκλειστικά στα χώματα του βόρειου Ροδανού. Ο βόρειος Ροδανός, είναι μια περιοχή στην οποία ευδοκιμούν αρκετές αξιόλογες ποικιλίες. Μια από αυτές είναι και το Syrah, η μοναδική μαύρη ποικιλία που καλλιεργείται στη περιοχή. Παρ’ όλο τις ψυχρές θερμοκρασίες, το συγκεκριμένο σταφύλι μπορεί να ωριμάσει επιτυχώς, δίνοντας στο μέλλον κρασιά με υψηλή ποιότητα. Το βαθύ χρώμα, η αγάπη του για το βαρέλι, το χαρακτηριστικό και έντονο άρωμα του πιπεριού, τα μαύρα φρούτα, τα γήινα αρώματα, μέτριες απαλές τανίνες και ισορροπημένες οξύτητες, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα Syrah.
Το Petasos Syrah ktima Karipidis 2014 είναι ένας ερυθρός οίνος, όπου ανήκει στον ελληνικό αμπελώνα και προέρχεται συγκεκριμένα από τα Βούναινα της Θεσσαλίας. Ένα ποιοτικό κρασί που διαθέτει: Διαύγεια καθαρή, με έντονο μπορντό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη καθαρή και έντονη. Αρωματικά κλίνει στο μπαχάρι, στο ξύλο, στα μαύρα φρούτα, στους ξηρούς καρπούς, στον καφέ, στο βύσσινο, στο δαμάσκηνο, στο σύκο, στο μανιτάρι και γενικότερα στα γήινα στοιχεία. Γευστικά, πρωταγωνιστεί, το μπαχάρι, η ζωηρή νότα του καφέ, το βατόμουρο, το βύσσινο, το ξύλο και η μαύρη φράουλα.
Η οξύτητά του είναι μέτρια προς υψηλή, οι τανίνες του είναι μέτριες, με την ιδιαιτερότητα ωστόσο, να γίνονται όλο και πιο ζωηρές στην στοματική μας κοιλότητα, όσο περνάνε τα λεπτά, άριστα ισορροπημένες με την οξύτητά του. Το σώμα του γεμάτο, η επίγευση του μακρά, με το αλκοόλ του στο 13.5%. Ένα κρασί που προέρχεται από παλαίωση 12 μηνών σε γαλλική δρυ , το οποίο έχει περεταίρω περιθώρια παλαίωσης μέσα στη φιάλη.
Το Petasos Syrah ktima Karipidis 2014, συνοδεύεται για μεγαλύτερη απόλαυση στον ουρανίσκο μας, με φαγητά σχάρας, κυνηγιού και οποιαδήποτε πιάτα γαστρονομικά, ανήκουν στην κατηγορία του υψηλού ρίσκου, με έντονη πολυπλοκότητα.