Συμπεριφορική συναικτικότητα στους οινικούς διαδρόμους

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Αν θεωρήσουμε ότι το κρασί είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που αυτό αναμφίβολα αποτελεί ένα ρεαλιστικό παράδειγμα, τότε στη διάρκεια της ανάπτυξης του είναι φυσιολογικό να παρατηρούνται φαινόμενα άρτια συνδυασμένα με τον «ψυχικό» του κόσμο. Ότι είναι ζωντανό διαθέτει ψυχή και αναμφίβολα αντιλαμβάνεται ένα ευρύ σύνολο αλληλεπιδράσεων.

Η συμπεριφορική συνεκτικότητα ανταποκρίνεται σε μια μεθοδολογία κινήσεων και συμπεριφοράς που οδεύει σε  μια ισορροπία βάση της δομής της προσωπικότητας του ατόμου.  Μια εικόνα που ανταποκρίνεται καθημερινά σε μια ομαλή έκβαση συμπεριφοράς  χωρίς αλλαγές στο μοτίβο της. Έτσι μας δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούμε και να συμπεράνουμε ότι τα άτομα με την «ίδια» καθημερινή συμπεριφορά και αντιδράσεις, αποτελούν μια ξεκάθαρη και ολοκληρωτική εικόνα που καθορίζει χωρίς  αμφιβολίες και  ενστάσεις ένα ξεκάθαρο τοπίο.

Μια συμπεριφορά με συνοχή αποτελεί πάντα τον σύμμαχο καθρέφτη. Σε αντίθεση με το θολό τοπίο της ανισορροπίας που προβάλει η μη συμπεριφορική συναικτικότητα. Τα πρόσωπα και οι συμπεριφορές δηλαδή των ανθρώπων που δεν έχουν καμία συνοχή οι πράξεις με τα λόγια τους. Σε καμία περίπτωση ωστόσο το να μπαίνουμε στην διαδικασία να προβλέπουμε αντιδράσεις δεν μας ωφελεί. Είναι ριψοκίνδυνο με παραδείγματα ωστόσο τις περισσότερες φορές οφθαλμοφανή.

Αν σκεφτούμε πως ένας αμπελώνας αποτελεί ένα σύνολο αντιδράσεων και ζωής, τότε μπορούμε έμπρακτα να αποδείξουμε ότι το φαινόμενο της συμπεριφορικής συναικτικότητας συνδέεται άμεσα με τον οινικό κόσμο. Από την γέννηση έως την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του σταφυλιού τα στάδια συνάδουν τόσο με την έννοια της «ζωής» όσο και της ψυχολογίας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν το σταφύλι τις επιρροές του «έξω» κόσμου; Σαφώς! Διαθέτει τη δική του κλίμακα στη ψυχολογία; Σαφώς ξανά! Έχει τη δική του συμπεριφορά και χαρακτήρα; Από την ώρα που γεννιέται.

Από τη φύτευση έως την εμφιάλωση το σταφύλι αντιλαμβάνεται τα πάντα. Οι όποιες τεχνικές οινοποίησης αποτελούν μια συμπεριφορική συναικτικότητα. Είτε ανοξείδωτη ατσάλινη δεξαμενή είτε βαρέλι, οι συγκεκριμένες τεχνικές θα προσαρμόσουν τον χαρακτήρα του κρασιού στα μέτρα τους. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές τους. Ανάλογα την ποικιλία και το έδαφος του αμπελιού, θα προσφέρουν στο κρασί τη «συμπεριφορά», τον χαρακτήρα που θα συνάδει με τις αντίστοιχες διαδικασίες. Τα αρώματα δηλαδή, το σώμα και τις γεύσεις. Απεναντίας, ο καιρός μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή το φαινόμενο της μη συμπεριφορικής συναικτικότητας. Οι αντιδράσεις του καιρού μπορούν να επηρεάσουν τη δομή του σταφυλιού. Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες  αποτελούν πάντα το ριψοκίνδυνο. Πάντα το παραπλανητικό όταν προσπαθούμε να προβλέψουμε τις συμπεριφορές τους. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Ένα χαλάζι στις αρχές του καλοκαιριού αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα μη συμπεριφορικής συναικτικότητας στην κλίμακα του καλοκαιριού.

Ανάμεσα στα αμπέλια διαμορφώνεται ο ψυχικός κόσμος του κρασιού. Αντίστοιχα η συμπεριφορική συναικτικότητα είναι συνδεδεμένη άμεσα με την ισορροπία και την ανοχή στη διατήρηση της συνοχής.

Η τέχνη του κρασιού ωστόσο στους διαδρόμους της συμπεριφορικής συναικτικότητας, εξακολουθεί να αποτελεί ένα ακράδαντο παράδειγμα ζωντανού οργανισμού άριστα συνδεδεμένο με τον άνθρωπο αλλά και την ψυχολογία του!