Αν επιθυμούμε να αναδείξουμε τα γευστικά χαρακτηριστικά ενός πιάτου, ο συνδυασμός με το αντίστοιχο κρασί αποτελεί έναν γευστικό μονόδρομο. Το wine- food tasting ως μια ευρεία έννοια, αφομοιώνει την ισορροπία μεταξύ των γευστικών στοιχείων του πιάτου με την αντίστοιχη ποικιλία της ετικέτας, η οποία θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την γευστική και αρωματική “ένταση” μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό, στοχεύουμε στην ομαλότητα των χαρακτηριστικών στον ουρανίσκο μας αλλά ταυτόχρονα και σε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική απόλαυση, που υπόσχεται καινοτόμες γεύσεις και εκπλήξεις.
Η λιπαρή αίσθηση ενός πιάτου έχει αποτέλεσμα να εμπλουτίζει τους γευστικούς μας κάλυκες και να καλύπτει γευστικά ένα μέρος του στόματος που γεύεται εξ ολοκλήρου όλα τα στοιχεία του. Έτσι η η συγκεκριμένη αίσθηση χαρακτηρίζεται ως πληθωρική η οποία έχει κατακλύσει γευστικά όλα τα σημεία της στοματικής μας κοιλότητας. Οι πένες με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου σχάρας, σε συνδυασμό με τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, αλλά και τις νότες παρμεζάνας, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πιάτο λιπαρό με την αίσθηση της αλμυρότητας. Ένα τέτοιο πιάτο για να αναδείξει περισσότερο τα γευστικά χαρακτηριστικά του, οφείλει να συνδυαστεί μ’ ένα κρασί υψηλής οξύτητας, η οποία θα καθαρίσει την λιπαρότητα από τον ουρανίσκο και θα ισορροπήσει τα γευστικά χαρακτηριστικά του με του αντίστοιχου πιάτο. Το Pink pull ktima Karipidi στέκεται γευστικός συνοδοιπόρος σ’ αυτό καθώς τα δυο στοιχεία μαζί, στοχεύουν στην ανάδειξη των γευστικών τους δυνατοτήτων.
Ένα πιάτο όπως το ριζότο μανιταριών αποτελεί από μόνο του έναν πολυσύνθετο συνδυασμό ανάλογα με τα στοιχεία που το συνοδεύουν. Το συγκεκριμένο πιάτο περιέχει τρεις premium ποικιλίες μανιταριών όπως την ποικιλία porcini, την portobello και την sauvignon, όπου συνοδεύονται με τσιπς κρεμμυδιού και σχοινόπρασο. Διατηρεί την λιπαρότητά του και τα γήινα στοιχεία έτσι ώστε οι γεύσεις του να γίνονται διακριτές μ’ ένα φινετσάτο γευστικό στυλ που καλύπτει ωστόσο τον ουρανίσκο. To Sauvignon blanc ktima Karipidi αποτελεί το γευστικό κλειδί που θα ισορροπήσει τα γευστικά χαρακτηριστικά και θα καθαρίσει με την ζωηρή του οξύτητα, την στοματική μας κοιλότητα καθώς θα τονίσει την μακρά επίγευση των πράσινων στοιχείων.
Ο γευστικός συνδυασμός αποτελεί πάντα το σημάδι ότι η γαστρονομία είναι ένας αλληλένδετος κρίκος ανάμεσα σε γεύσεις τόσο του πιάτου όσο και του κρασιού. Δυο στοιχεία που διατηρούν σχέσεις πάθους και γεύσεων!
Sherlock easy bar
Παπακυριαζή 21 Λάρισα
Τηλ: 2410- 250001