Ο ούριος άνεμος της οινικής συνοχής στο στενό της Μνησικλέους

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Πράγματι αποτελεί γεγονός, άξιο θαυμασμού, το πως οι τουρίστες στα στενάκια της Αθήνας ελκύονται απ’ την αύρα τους. Υπάρχει μια δέσμευση που τους κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Σαφώς κανείς δεν θα μπορούσε να αναιρέσει τον θαυμασμό τους προς την αθάνατη ιστορία αυτής της πόλης όσο και τις πολυποίκιλες ομορφιές της. Ωστόσο, υπάρχει ένα στενό στην καρδιά της Αθήνας που αποτελεί ακόμη ένα κίνητρο γι’ αυτούς. Ένα κίνητρο που επιδιώκουν οι ίδιοι να κυνηγήσουν. Το ταξίδι αυτό, στο στενό της Μνησικλέους αποτελεί πλέον εδώ και δυο χρόνια μονόδρομο. Έναν γευστικό μονόδρομο με καινοτόμα γαστρονομία που εστιάζει απόλυτα στη γνησιότητα των ελληνικών προϊόντων. Η ελληνική κουζίνα ξεκάθαρα αποτελείται από απλά υλικά τα οποία γεννούν πολυσύνθετες γεύσεις αλλά και αρώματα. Η φαντασία στη γαστρονομία δεν παύει να κρατά τα ινία σ’ ένα ταλέντο το οποίο επιδιώκει αυθόρμητα την καινοτομία στα πιάτα με ελληνικό χαρακτήρα. Οι τουρίστες, λατρεύουν οτιδήποτε ελληνικό. Πόσο μάλλον τις γαστρονομικές επιλογές στο philosopheat. Μια τέλεια και ισορροπημένη σχέση με βάση την συμπεριφορική συναικτικότητα στους ουρανίσκους τους. Μια σχέση αμείωτη στο πάθος των ελληνικών γεύσεων.

Ο μπακαλιάρος Κορινθιακού κόλπου είναι το βασικό στοιχείο στο πιάτο που φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται σ’ εμάς τις θαλάσσιες νότες και μυρωδιές. Ένα γευστικό στοιχείο όπου με την παρουσία του στο τραπέζι, μπορούμε να δηλώσουμε περίτρανα την έναρξη των καλοκαιρινών απολαύσεων γευστικά. Τα χόρτα βλίτα και τα κολοκυθάκια baby, είναι οι άριστοι συνοδοί σ’ αυτό το γαστρονομικό εγχείρημα που εκδηλώνει μια καινοτόμα πιρουνιά και μια θέση στους ουρανίσκους μας. Τα γευστικά χαρακτηριστικά ισορροπούν ομαλά καθώς χαρίζουν στην στοματική μας κοιλότητα την απαλή αλμύρα και δροσιά του πράσινου στοιχείου με μακρά επίγευση. Το sauvignon blanc ktima Karipidi ωστόσο δίπλα σ’ αυτή την επιλογή, οινικά, θέτει τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη άποψη που καλύπτει κάθε γαστρονομικό και οινικό κενό.

Είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει κανείς τις διαφορές, για τις οποίες έχουμε συλλέξει παραπάνω, όπου για κάθε τουρίστα αποτελούν κίνητρο και για κάθε Αθηναίο μια υπογραφή της γνησιότητας των γευστικών του προτιμήσεων. Τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε πιάτου διαθέτουν μια τεχνική δελεασμού η οποία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ισχυρές αρωματικές και γευστικές βάσεις στον οποιονδήποτε από εμάς. Έτσι ώστε, με μια δικιά τους τεχνική, μας επιτρέπουν να δεσμευόμαστε μαζί τους σε μια γαστρονομική εμμονή και αλληλεξάρτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο έρωτας ωστόσο περνάει απ’ το στομάχι και ό,τι η γαστρονομία αποτελεί μια από τις κυριότερες απολαύσεις μας. Κοινώς όπου σταματά η φαντασία ξεκινούν οι γεύσεις και τ’ αρώματα.

Τα ζυμαρικά και κυρίως τα φρέσκα ζυμαρικά για πολλούς από εμάς αποτελούν μια ασφαλή αλλά παράλληλα και απλή επιλογή. Η λεπτομέρεια ωστόσο κάνει σε όλα την διαφορά. Με την προσθήκη του αυγοτάραχου Μεσολογγίου Τρικαλινός, με ξύσμα lime και την κρεμώδη σάλτσα θα δώσουν στη δομή του πιάτου μια ταυτότητα, η οποία θα καθορίζει την διαφορετικά αλλά και την πολυποίκιλη γευστική ισορροπία του συγκεκριμένου πιάτου. Ένα πιάτο το οποίο χαρακτηρίζεται για την λιπαρότητα του, την ζωντάνια του πράσινου χαρακτήρα αλλά και την μακρά λεμονάτη επίγευση του.

Τα γευστικά ευρήματα της γαστρονομίας μπορούν να αποτελέσουν λιθαράκι για νέες γευστικές εμπειρίες οι οποίες προδιαθέτουν άλλο ένα λιθαράκι στο να αναδείξουμε την ισχύ και την πολιτισμική κληρονομιά των γεύσεων. Το philosopheat, το πολυσύχναστο στενό στην καρδιά της Αθήνας, έχει τον τρόπο να ξεχωρίζει. Να αναδεικνύει και να πρωτοπορεί γαστρονομικά σ’ έναν χάρτη που οι γεύσεις και τα αρώματα γεννούν νέα γαστρονομικά και οινικά μονοπάτια, με κύρια σημαία την καινοτομία και την ποιότητα στο πιάτο.

Έτσι, οδηγούμαστε με πιο ασφαλή τρόπο στον μονόδρομο που ορίζει το εξής: Όπου σταματά η φαντασία, ξεκινά η γαστρονομία!