H παλαίωση του σε γαλλική δρυ για 16 ολόκληρους μήνες τιθασεύει αρκετά τα επιθετικά χαρακτηριστικά του και το μετατρέπει σ’ ένα επίγειο νέκταρ. Το Nebbiolo ktima Karipidis 2009 είναι ένας εκλεπτυσμένος οίνος που ταιριάζει με φαγητά όπως (το χοιρινό στη σχάρα και το κυνήγι) καθώς γενικότερα “συμπαθεί” τη γεύση του κρέατος σε οποιαδήποτε γαστρονομική εκδοχή.
Κυρίως συνδυάζεται άψογα με πιάτα υψηλού ρίσκου, αφού η οξύτητά και οι τανίνες του αγκαλιάζουν τη γεύση του κρέατος και συνυπάρχουν αρμονικά με τα πολύπλοκα στοιχεία του πιάτου. Η επίγευσή του μακρά και κομψή και το σώμα του πλούσιο, καθώς τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του παντρεύονται σε ένα πανδαιμόνιο πολυπλοκότητας.
Τα αρώματα που πρωταγωνιστούν είναι πρωτογενή όπως, ( το βατόμουρο, η ντομάτα και το δαμάσκηνο), δευτερογενή όπως ( η βανίλια, το ξύλο και η σοκολάτα) και τριτογενή όπως, ( τα μανιτάρια και τα αρώματα βρεγμένων φύλλων). Οι γεύσεις που παγιώνουν τη δική τους πινελιά, είναι γεύσεις όπως, ( το κεράσι, το βατόμουρο, η ελιά, η ντομάτα και η σοκολάτα).
Nebbiolo ktima karipidis 2009, μια ασυνήθιστη αίσθηση στον κόσμο του κρασιού…