Η οικογένεια Cabernet sauvignon, σκληραγωγεί συνήθως τα παιδιά της. Η παλαίωση του θεωρείται το σημείο κλειδί για να αναδείξει το χαρακτήρα και την πολυπλοκότητά του. Οι 36 ολόκληροι μήνες ωρίμανσης του, μαλακώνουν οποιοδήποτε ατίθασο στοιχείο περιέχει η συγκεκριμένη ποικιλία, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσουν την επαφή με τα μητρικά χαρακτηριστικά του. Τα 10 έως 12 έτη δυνατότητας παλαίωσης σε γαλλική δρυ, στοχεύουν στην τελική του μορφοποίηση. Τα αρωματικά του χαρακτηριστικά ωστόσο ποικίλουν σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή αρώματα, που συντάσσονται σε μια διαχρονική αρμονία.
Πρωταγωνιστούν πρωτογενή αρώματα όπως, τα μαύρα φρούτα ( το δαμάσκηνο, το μαύρο βατόμουρο, και το μαύρο κεράσι), αποξηραμένα φρούτα όπως ( η σταφίδα και η σουλτανίνα), τα πικάντικα μπαχάρια ( μαύρο πιπέρι) αλλά και τα φυτικά στοιχεία όπως, ( η πιπεριά και η ντομάτα). Δευτερογενή αρώματα όπως, ( το ξύλο, το φρυγανισμένο ψωμί, η βανίλια και το άρωμα της σοκολάτας) αλλά και τριτογενή αρώματα, όπως ( το άρωμα της γης, του κρέατος, του δέρματος και του μανιταριού), στοχεύοντας τη διαμόρφωση του αρωματικού χαρακτήρα του Cabernet petraeus 2014.
Τα γευστικά του χαρακτηριστικά ισορροπούν με τα αρωματικά καθώς περιέχουν νότες από ( βατόμουρο, μαύρο μούρο, κρέας, δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μπαχάρι, πιπεριά, μανιτάρι και δέρμα).
Η οξύτητά και οι τανίνες του είναι έντονες, το σώμα του γεμάτο και η επίγευσή του μακρά. Ένα κρασί που συνδυάζεται κυρίως με μαγειρικές που συνοδεύουν το κρέας και συγκεκριμένα το χοιρινό, το πρόβειο και το μοσχάρι, σε ποικίλες μαγειρικές επιλογές.
Petraeus cabernet 2014, ένας καθαρόαιμος οίνος από την οικογένεια Cabernet!