Douma Vital Farm, μια γευστική και οινική αμαρτία !

Ο σωστός συνδυασμός κρασιού και φαγητού, στοχεύει πάντα στην ισορροπία της γεύσης. Ένα καλό κρασί, όταν το συνδυάζουμε με το σωστό πιάτο, έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα που αλληλοεπιδρά. Το ένα στοιχείο, τονίζει τα άριστα χαρακτηριστικά του άλλου...

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Κάθε μπουκιά, κάθε γουλιά, ισοδυναμούσε, με το θανάσιμο αμάρτημα της λαιμαργίας! Να είστε σίγουροι λοιπόν, ότι η κάθε επιλογή, στο συγκεκριμένο ”πάντρεμα” έγινε με τον καλύτερο συνδυασμό των υλικών μας. Τα ”παντρέψαμε” και το απολαύσαμε ή να το θέσω καλύτερα, αμαρτήσαμε! Στα χέρια μας, ή μάλλον, στα πιάτα μας, είχαμε γευστικές επιλογές που πραγματικά ήταν άξιες θαυμασμού. Θα μπορούσε να τις λιγουρευτεί, ο οποιοσδήποτε λάτρης και άπληστος γευστικά, της γαστρονομικής τέχνης!  Ο συνδυασμός με τα κατάλληλα κρασιά, έδωσε την εξαιρετικά ευχάριστη πινελιά που είχε τον τελευταίο λόγο. Ένας συνδυασμός, που αλληλένδετα, τόνιζε τα δυνατά στοιχεία του αντίστοιχου πιάτου αλλά και του αντίστοιχου κρασιού. Τώρα, σειρά σας, να αμαρτήσετε και εσείς… εξάλλου, ”αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία”.

(Η Μάγδα του Ktima Karipidi, είναι ένα Ασύρτικο, τόσο ισορροπημένο, αλλά και ζωηρό, που ο συνδυασμός του με το Bison Burger, ήταν πραγματικά μια γευστική καινοτομία στο τραπέζι μας)

Το Bison burger, με καραμελωμένα μαύρα κρεμμύδια,  ντομάτα, μαρούλι αλλά και την ζωηρή πινελιά της σως coleslaw, με την επίγευση της μαγιονέζας, του καρότου αλλά και του αγγουράκι τουρσί, χαρίζει μια ισορροπημένη λιπαρότητα στο στόμα μας, καθώς παράλληλα και μια νευρικά, όξινη λεπτομέρεια! Η ντομάτα και το μαρούλι ταυτόχρονα, κατέχουν τον ρόλο μιας δροσερής επίγευσης, τα καραμελωμένα μαύρα κρεμμύδια στρογγυλεύουν τις εντάσεις στο στόμα μας και ο βίσωνας, πρωταγωνιστής του πιάτου μας, με ένα πληθωρικό υπόβαθρο,  χαρίζει την αυθεντική και πλούσια αίσθηση του κρέατος. Οι πατάτες τηγανιτές, είναι… πατάτες τηγανιτές! Δεν χρειάζεται κάποιος περαιτέρω σχολιασμός. Η τηγανιτή πατάτα, πηγαίνει με όλα και παντού! Είναι πάντα ο γευστικός συνοδοιπόρος, που έχει παντού θαυμαστές και φίλους! Όλος αυτός ο γευστικός συνδυασμός, που εμείς οι τυχεροί της υπόθεσης, τον απολαύσαμε και τον ζήσαμε έντονα και ευχάριστα, στις στοματικές μας κοιλότητες, ”παντρεύτηκε” με την Μάγδα Ktima Karipidi. Ένα Ασύρτικο, περασμένο από βαρέλι για καιρό, ώστε να μαλακώσει ο χαρακτήρας του και να αποκτήσει πιο στρογγυλεμένες και πολύπλοκες γεύσεις. Πιο στρογγυλεμένα αρώματα, που θα χαρίσουν μια ισορροπία. Μια οξύτητα, τόσο φιλική που ξεγελάει την ταυτότητα του. Τόσο πλούσιο στο σώμα του, με μια επίγευση μακρά, που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια του, ακόμα και όταν στερέψει και η τελευταία σταγόνα του. Εσύ θα γεύεσαι τα τροπικά του φρούτα, το μέλι του, την μαρμελάδα του και θα απολαμβάνεις στο ποτήρι σου το άρωμα του ξύλου, της κερήθρας, του πιπεριού σε ένα αρωματικό παιχνίδι, μια αρωματική και γευστική πανδαισία, που το κάθε άρωμα που θα συνειδητοποιείς, θα σου γυρίζει πίσω τον χρόνο και θα το συνδέεις με μια γλυκιά και ευχάριστη ανάμνηση, τόσο ζωντανή, που δεν θα θέλεις να τελειώσει. Ούτε αυτή, αλλά ούτε και η φιάλη. Το Bison Burger και το Μάγδα Ktima Karipidi είναι ένας γευστικός συνδυασμός, που όλα τα γευστικά στοιχεία του πιάτου και του αντίστοιχου κρασιού ισορροπούν μεταξύ τους. Όξινα και νευρικά στοιχεία, συντροφεύουν ταυτόχρονα μια λιπαρή και μαλακή επίγευση που καταλήγει, σε μια καθαρή αίσθηση στο στόμα σου! Μια γαστρονομική αμαρτία που… δεν την μετανιώσαμε.

Αλλά, δεν μείναμε μόνο σε αυτό το πιάτο. Είχαμε να διανύσουμε και άλλα μονοπάτια…γαστρονομικά και οινικά. Τώρα με μια πιο φινετσάτη άποψη, θα πρωταγωνιστούσε το ιταλικό ταπεραμέντο. Ναι, αυτό ήταν κάτι πραγματικά που μας άφησε το στίγμα του…

(Ριζότο και Pink Pull sangiovese, όλη η γευστική και ισορροπημένη Ιταλία, στο πιάτο μας. Ένας συνδυασμός με φινέτσα).

Ριζότο λουκάνικο spicy και Pink Pull Ktima Karipidi, ένας συνδυασμός με φινέτσα και άρωμα Ιταλίας. Ένα πιάτο, με συγκεκριμένα γευστικά στοιχεία, τόσο απλό και πολύπλοκο ταυτόχρονα. Πλούσιο άρωμα και γεύση, με ζωηρή και… πικάντικη επίγευση.  Το Λουκάνικο Βίσωνα, το πεπεροτσίνο ( καυτερή ίνα από πιπεριά), ο μαϊντανός, η παρμεζάνα, είναι λεπτομέρειες που συγχέονται μεταξύ τους και προσφέρουν μια επαναστατική ή και αντιφατική νότα στο στόμα μας. Πικάντικο με δροσερό στοιχείο. Λιπαρότητα με κρέας…και όμως τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους! Το Ριζότο χαρίζει μια πλούσια λιπαρότητα στο στόμα μας, η οποία ισορροπεί με την επίγευση του βίσωνα, που αγκαλιάζει μια πικάντικη επιρροή, αλλά ταυτόχρονα και μια δροσερή αύρα, από τον μαϊντανό. Το Pink pull ktima karipidi, γνωρίζοντας την γευστική επίγευση του πιάτου, θα τονίσει ακόμα περισσότερο, τα πλούσια στοιχεία του. Ένα κρασί, σε στυλ Προβηγκίας, με δροσερή και ζωηρή οξύτητα, πλούσιο σώμα και λιπαρή επίγευση. Αρώματα που θυμίζουν καλοκαίρι ακόμα και στο βαρύ χειμώνα. Pink pull – Sangiovese ktima Karipidi. Μια ιταλική υπογραφή, στον ροζέ οινικό κόσμο. Με οξύτητα τόσο δροσερή που η επιλογή του για ένα τέτοιο πιάτο, είναι μονόδρομος. Θα καθαρίσει κατευθείαν την στοματική σας κοιλότητα. Η λιπαρότητα του πιάτου θα ισορροπήσει με την λιπαρότητα της υφής, του κρασιού και τα πλούσια φρουτώδη αρώματα, θα μαλακώσουν την γεύση του βίσωνα, προσφέροντας παράλληλα μια έντονη και μακρά επίγευση! Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό… η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο αμαρτωλή!

( Nebbiolo και Ταλιάτα με γουακαμόλε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι απλά να το δοκιμάσετε)!

Και εδώ… ίσως να είναι και το κομμάτι που δυσκολεύτηκα να σας περιγράψω πιο πολύ. Είναι ένας συνδυασμός, που το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι απλά, να τον δοκιμάσετε. Και θα ήθελα να με εμπιστευτείτε σ’ αυτό! Ένα πιάτο, που ενώ περιέχει, ελάχιστα στοιχεία, είναι τόσο πολύπλοκα ευχάριστο και νόστιμο, που μου είναι δύσκολο να αποθηκεύσω όλη την γευστική του ισορροπία και ιδιαιτερότητα σε λίγες μόνο λέξεις. Ταλιάτα με γουακαμόλε, ξίσμα lime, καπνιστό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ιδού η συνταγή, που χαρίζει ένα πιάτο με γευστική κουλτούρα. Το Nebbiolo ktima Karipidis, ένα καθαρόαιμο κόκκινο, που αγαπάει την παλαίωση στο βαρέλι αλλά και στην φιάλη, είναι μια συνοδεία αντάξια του αντίστοιχου πιάτου. Μαλακές ταννίνες, που σε συντροφεύουν με κάθε γουλιά του, μια στρογγυλεμένη οξύτητα που απλώνεται περήφανα στο στόμα σου, αρώματα και γεύσεις κρέατος, ξύλου, μαύρων φρούτων, ντομάτας που περιπλέκουν ευχάριστα τις γευστικές και αρωματικές αισθήσεις, σε ένα σώμα πλούσιο, που αγκαλιάζει την ταλιάτα και με μια επίγευση μακρά… το μόνο που μένει όπως σας είπα είναι να το δοκιμάσετε!

Και κάπου εδώ, σταματήσαμε τις γευστικές μας και γαστρονομικές καινοτομίες. Αμαρτήσαμε αρκετά. Τώρα είναι η σειρά σας. Η γαστρονομική και οινική γεύση του καθενός, έχει την δική της σημασία. Έχει την δική της πινελιά. Η γεύσεις και τα αρώματα δεν εγκλωβίζονται στα ”πρέπει” στο ”σωστό” και το “λάθος”. Όμως οι προσπάθειες για τις κατάλληλα σχεδιασμένες γαστρονομικές και οινικές καινοτομίες, θα είναι πάντα, ένα βήμα μπροστά, για τους αθεράπευτα ρομαντικούς της απόλαυσης !

Douma Vital Farm 

Ίωνος Δραγούμη , Π. Μελά Λάρισα

τηλ : 241400369