Αχίλλειον Φουαγιέ, χωρίς συστάσεις !

Ομορφιά, εικόνες και γεύσεις, άριστα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Σίγουρα αποτελεί έναν διαχρονικό και ποιοτικό συνδυασμό στο πέρασμα του χρόνου και όχι άδικα… Το Αχίλλειον Φουαγιέ, έχει το ταλέντο και τη χάρη να σε καθηλώνει. Να σε κάνει φανατικό θαυμαστή του και αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του. Ένα μυστικό που μαρτυράει φανερά και το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα. Ποιότητα, γεύσεις και εικόνες, που καλύπτουν με αυτόν τον τρόπο, ένα μεγάλο φάσμα απολαύσεων!

Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό, τον γευστικό πειρασμό… να δοκιμάσω δυο πιάτα. Δυο ιδιαίτερα και καινοτόμα πιάτα, που μου χάρισαν μια πρωτοφανή γευστική εμπειρία. Το πρώτο πιάτο, αποτελούνταν από στριφτάρια και αξιόλογα ζωηρά στοιχεία, όπου και το συνδύασα με το Sauvignon Blanc ktima Karipidis 2019. Μια επιλογή που άφησε τους γευστικούς μου κάλυκες έκπληκτους…

( Στριφτάρια και Sauvignon blanc ktima Karipidis )

Τα στριφτάρια είναι ένα απολαυστικό και ζωηρό πιάτο που χαρίζει πολυπλοκότητα και συνδέει αρμονικά –  ισορροπημένα, όλα τα στοιχεία μεταξύ τους. Πιπεριές πολύχρωμες, pesto βασιλικού, λάδι τρούφας και αμύγδαλο καβουρδισμένο, είναι τα κύρια συστατικά που συνοδεύουν τις γευστικές μου πιρουνιές. To Sauvignon blanc ktima Karipidi, έχοντας πλούσια αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με το πράσινο στοιχείο και παράλληλα με το πλούσιο σώμα του, ενίσχυσε τη γευστική ισορροπία μου στο πιάτο. Η οξύτητα του, καθαρίζει τον ουρανίσκο μου από την λιπαρότητα της γευστικής επιλογής μου, χαρίζοντας ταυτόχρονα μια πολύπλοκη και μακρά επίγευση, γεννημένη από έναν συγκεκριμένο συνδυασμό φαγητού και κρασιού.

Το δεύτερο πιάτο που δοκίμασα αμέσως μετά, ήταν μια χοιρινή καπνιστή μπριζόλα…

( Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα και Merlot ktima Karipidis )

Με σάλτσα barbeque, τραγανά πράσινα φύλλα, πουρέ από πράσινο μήλο, λάδι τσορίθο και λάδι βασιλικού, το πιάτο μου αποκτάει μια ξεχωριστή και ήπια πολυπλοκότητα. Το merlot ktima Karipidi, είναι τόσο μαλακό στη γεύση του, όπου με την πρώτη γουλιά… εκεί που το κρασί “συναντάει” το κρέας, συνοδευόμενο από τη σάλτσα barbeque, η ανάμιξη των στοιχείων δημιουργεί μια ομαλή και μακρά επίγευση, όπου στην οποία… κυριαρχεί η ισορροπία και η ομαλότητα ξανά! Τα τραγανά πράσινα fφύλλα, προσδίδουν μια ζωηρή δροσιά στη γεύση καθώς ο πουρές από πράσινο μήλο, μαλακώνει τα πιο ατίθασα χαρακτηριστικά του κρέατος!

Τολμώ να πω ότι ήταν δυο πιάτα που τα απόλαυσα, χαρίζοντας μου παράλληλα μια νέα γευστική εμπειρία! Μου πρόσφεραν καινούργιες γεύσεις και πληροφορίες συνδυαστικά με το φαγητό και το κρασί. Δυο επιλογές άρτια συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ωστόσο… οι γεύσεις για τον καθένα είναι ένα προσωπικό κομμάτι! Να τολμάτε πάντα και να δοκιμάζετε ότι θεωρείται εσείς ότι σας γεμίζει.

Ο κόσμος των γεύσεων είναι τόσο ευρύς, που οφείλουμε να τον εξερευνήσουμε, όσο περισσότερο προλαβαίνουμε…

 

Αχίλλειον Φουαγιέ 

Αργοναυτών 53 – Βόλος