Blume, αρώματα, γεύσεις και συνδυασμοί !

Κάθε γευστικός συνδυασμός, είναι και μια νέα έμπνευση μεταξύ αρωμάτων και γεύσεων στο τραπέζι μας, με πρωταγωνιστές το φαγητό και τον οίνο.

Διαβάστε Επίσης

( pink pull και Linguine)
Μοιραστείτε το:

Πάντα η φαντασία για να σκηνοθετήσουμε έναν καινοτόμο συνδυασμό μεταξύ φαγητού και οίνου θα καλπάζει! Οι γεύσεις και τα αρώματα είναι δυο στοιχεία που κυριαρχούν αλλά και που δημιουργούν την ευχάριστη πολυπλοκότητα στον ουρανίσκο μας. Για να καταφέρουμε λοιπόν ένα ευφάνταστο και επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα, θα πρέπει οι επιλογές των κρασιών μας να συνυπάρξουν με τις εκάστοτε μαγειρικές επιλογές. Αλλά και να ρισκάρουμε συνδυασμούς, που πρακτικά μπορεί να μας φαίνονται ”ξένοι” στο συγκεκριμένο οινικό πάντρεμα, όπου τελικά να πλάθουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά…

( pink pull ktima Karipidi και Linguine)

Το linguine με boloneze από λουκάνικο τζουμαγιάς και ψητό μανούρι, με θυμάρι αλάτι και πιπέρι, αποτελεί ένα πιάτο το οποίο πολύ εύκολα και ευχάριστα μπορεί να συνυπάρξει στο τραπέζι μας, μαζί με το pink pull ktima Karipidi. Ένα λιπαρό και παράλληλα αλμυρό πιάτο, με την πινελιά από το μανούρι, που προσφέρει έναν ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό, συνδυάζοντας το, με μερικές γουλιές από το συγκεκριμένο ροζέ μας. Η υψηλή οξύτητα και ο λιπαρός χαρακτήρας του pink pull, χαϊδεύουν τη στοματική μας κοιλότητα και παράλληλα, καθαρίζουν τον ουρανίσκο μας από τη λιπαρότητα που χαρίζει το linguine. Τα εσπεριδοειδή αρώματα του κρασιού, προσφέρουν μια αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα και το σώμα του, αγκαλιάζει τον έντονο χαρακτήρα του πιάτου. Ένας συνδυασμός αρκετά εύκολος και απλός που το αποτέλεσμα του, προσφέρει μόνο απόλαυση και καινοτομία.

( sauvignon blanc, pink pull και κριθαρότο με θαλασσινά)

Μια επιλογή για … δυο! Το κριθαρότο, αποτελεί μια επιλογή αρκετά ιδιαίτερη και απαιτητική. Το καλαμάρι, το χταπόδι, η γαρίδα, προσδίδουν μια νότα ορυκτότητας στο πιάτο, μια νότα αλμύρας, η οποία όμως συνεχώς μαλακώνει καθώς η λιπαρότητα του πιάτου την αγκαλιάζει αδιάκοπα. Παρατηρούμε λοιπόν, ότι λιπαρότητα και αλμύρα ταιριάζουν άψογα στις πιρουνιές μας σε συνδυασμό με το πράσινο στοιχείο αλλά και την μακρά επίγευση που εξελίσσει η συγκεκριμένη επιλογή στη στοματική μας κοιλότητα. Εξαιρετικοί φίλοι σε αυτή τη γευστική έμπνευση, αποτελούν το Sauvignon blanc ktima Karipidi και το Pink pull ktima Karipidi αφού η υψηλή τους οξύτητα καθαρίζει τη λιπαρότητα του κριθαρότου στον ουρανίσκο μας, ισορροπεί με την αλμύρα του, τα αρωματικά στοιχεία εμπλουτίζονται ακόμα περισσότερο και το σώμα των κρασιών αλληλεπιδρά θετικά με την πολυπλοκότητα και το σώμα του πιάτου, αφήνοντας μας έκπληκτους σε κάθε μπουκιά, σε κάθε γουλιά!

( Merlot ktima Karipidi και τραχανότο)

Μια επιλογή η οποία άξιζε το ρίσκο. Τραχανότο και merlot ktima Karipidi, ένας συνδυασμός πραγματικά ιδιαίτερος και πολύ…γευστικός. Μανιτάρια, μους φέτας, άνηθος, θυμάρι και κρέμα γάλακτος αποτελούν τα πρωταγωνιστικά γευστικά στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με τις ερυθρές γουλιές του merlot. Τα αρώματα μαρμελάδας, μαύρων φρούτων και φρυγανισμένου ψωμιού, οι μαλακές τανίνες και η απαλή οξύτητα, έπειτα από 16 ολόκληρους μήνες παλαίωση σε γαλλική δρυ, παντρεύονται αρμονικά με τα απαλά γευστικά στοιχεία του πιάτου. Με την κάθε δοκιμή, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε και να διαπιστώσουμε ότι το τραχανότο, αποτελεί μια επιλογή η οποία προσφέρει απαλές γεύσεις οι οποίες όμως, αποκτούν μια ζωηράδα, όταν εμπλέκονται με το πλούσιο σώμα του merlot ktima Karipidi.

( Chardonnay ktima Karipidi και τηγανιά μανιταριών )

Το Chardonnay σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί το κλειδί που ξεκλειδώνει και ενισχύει τις γευστικές και αρωματικές επιλογές του πιάτου. Μέλι, κρεμμύδι, σκόρδο, δεντρολίβανο, μουστάρδα και μανιτάρια ισορροπούν και συνυπάρχουν με το Chardonnay ktima Karipidi. Τα έντονα αρώματα δρυός, πιπεριού και εσπεριδοειδών ταιριάζουν και επικοινωνούν με τα ζωηρά αρώματα του πιάτου όπως το δεντρολίβανο και ελαφρώς το σκόρδο. Η υψηλή οξύτητα, μαλακώνει καθώς το μέλι και το κρεμμύδι μεριμνούν γι’ αυτό. Η μακρά επίγευση του πιάτου, συνδυάζεται με τη μακρά επίγευση του κρασιού, σε έναν ατελείωτο δρόμο απόλαυσης, με τα αρωματικά και γευστικά στοιχεία να ισορροπούν στον ουρανίσκο μας.

 

( Sauvignon blanc ktima Karipidi και φρέσκο τορτελόνι )

Και κλείνουμε με μια επιλογή, η οποία , συνδυάζει άψογα φαγητό και οίνο! Φρέσκο τορτελόνι και Sauvignon blanc ktima Karipidi. Ένας συνδυασμός που παίρνει άριστα. Η υψηλή οξύτητα του κρασιού, τα πράσινα γευστικά και αρωματικά του στοιχεία και η μακρά του επίγευση, δίνουν την σκυτάλη στο σχοινόπρασο, στα μανιτάρια και στο κοτόπουλο, ώστε να σκαρφαλώσουν στα γευστικά σκαλιά της επιτυχίας. Ο ουρανίσκος μας παραμένει καθαρός, και η λιπαρότητα πρωταγωνιστεί στα χείλια μας. Αρώματα και γεύσεις, συνυπάρχουν αρμονικά χωρίς το ένα στοιχείο να υπέρ καλύπτει το άλλο. Θα τονίσω ξανά ότι, κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά, είναι πραγματικά μια απόλαυση που είναι δύσκολο να την περιγράψεις με απλές λέξεις!

Κάθε συνδυασμός αποτελεί και μια έκπληξη. Είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις και στα αρώματα και αξίζει να παίρνουμε το ρίσκο γι’ αυτό. Οτιδήποτε μπορεί να συνδυαστεί με σύμμαχο την φαντασία! 

Blume – Good times

Δευκαλίωνος 12  – Λάρισα