Το να κυκλοφορεί κανείς στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί και γενναίο. Εκτός και αν είσαι τουρίστας! Οι ομορφιές και τα στενάκια της ωστόσο μας περικυκλώνουν διακριτικά. Έχει τις ομορφιές της. Για την ακρίβεια, χωρίς να την αδικούμε… έχει πολλές ομορφιές. Κατατάσσω λοιπόν απροκάλυπτα τον εαυτό μου από τους τυχερούς. Ο Στράτος είναι από τους ανθρώπους που αγαπάει τις γεύσεις. Τις γεύσεις, το καλό κρασί και την κουζίνα. Αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται. Το γευόμαστε στα πιάτα. Στα συνοδευτικά του. Έχει όραμα και ιδέες. Βασικό χαρακτηριστικό γι’ έναν επιχειρηματία.
Χωρίς πολλά- πολλά περάσαμε κατευθείαν στο κυρίως. Σ’ ένα αγαπημένο πιάτο που μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις και εικόνες. Ευχάριστες πάντα. Εξάλλου ασπάζομαι ακράδαντα αυτό που υποστηρίζει και εκείνος… ” Η επιτυχία σ’ ένα τραπέζι, σ’ ένα wine tasting είναι να σου προσφέρει ατόφια, τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Το φαγητό είναι εικόνες και άνθρωποι”. Συμφωνώ !
Η επιλογή προφανώς και θα συμπεριλάμβανε ψάρι! Οπότε, μου έκλεισε το μάτι και μου είπε “εδώ σ’ έχω”! Σούπα Πεσκαντρίτσα με κολοκυθάκια, κομμένο καροτάκι, πατάτες, και σέλινο. Είναι σημαντικό σε μια πρωτεύουσα όπως η Αθήνα να προβάλλονται πιάτα και γεύσεις που πρωταγωνιστεί η Ελλάδα γευστικά και αρωματικά στο τραπέζι.
Ένα πιάτο με σώμα που δηλώνει την παρουσία του στον ουρανίσκο μας με ευχάριστη επίγευση. Αρμονικό με τα στοιχεία του να συμπληρώνουν το ένα το άλλο και να δημιουργούν μια ευχάριστη γαστρονομική πινελιά. Καθώς προδοθήκαμε από το φωτογραφικό υλικό, την Πεσκαντρίτσα την συνοδέψαμε μ’ ένα ξεχωριστό Ασύρτικο γέννημα θρέμμα από τα χώματα της Θεσσαλίας. Η ετικέτα – AREA 16- του Ktima Karipidis στην προσπάθεια της αυτή, προβάλλει τη συγκεκριμένη ποικιλία με μοναδικό τρόπο. Ένα Ασύρτικο καινοτόμο πέρα από το συνηθισμένο!
Δεν θα μπορούσαμε να περιορίσουμε ωστόσο την φαντασία μας εκεί. Εφόσον η όρεξη μας άνοιξε σε λίγα λεπτά έφτασε μπροστά μου ένα πιάτο που τα ρουθούνια μου αντιλήφθηκαν μέχρι και την τελευταία νότα του. Τόσο φρέσκο! Τόσο αγνό! Ψάρι αλά σπετσιώτα. Κεφαλόπουλο με πατατούλες, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, μαϊντανό και κύβο ντομάτας. Τόσο γεμάτο στις μπουκιές του γευστικά και τόσο απαλό ταυτόχρονα. Άριστα ισορροπημένο. Είχα αντιληφθεί ό,τι αυτό που θα δοκίμαζα θα ήταν ένα έργο τέχνης ανάμεσα στα πιρούνια μας. Μια επιλογή που συνδυάστηκε άψογα με το Sauvignon Blanc Ktima Karipidis. Ένας συνδυασμός που μας προκάλεσε πολλαπλές εκρήξεις και ανέδειξε ακόμη περισσότερο τις γευστικές δυνατότητες του πιάτου.
Το Philosopheat wine restaurant, είναι μια επιλογή σ’ ένα στενάκι της πρωτεύουσας που θα πιάσει τον παλμό σας και θα σας προσφέρει μια εμπειρία γεύσεων που βασίζεται στην καινοτομία και στο ντόπιο προϊόν! Εμπιστευτείτε με… ο Στράτος είναι καλλιτέχνης στο να σου προσφέρει αυτό που θες στο πιάτο σου!
Philosopheat wine restaurant
Μνησικλέους 3
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – 21 1750 8091