Γευστική καινοτομία στο στενό του Μ8

Διαβάστε Επίσης

Μοιραστείτε το:

Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά ήταν ένα γαστρονομικό σημάδι να περάσω από το στενό που ”φιλοξενεί” το Μ8. Μιας και το 8 είναι από τους αγαπημένους μου αριθμούς, με οδήγησε το ένστικτο και με δικαίωσε η βόλτα γύρω από τα στενά του. Ο χώρος, σου φωνάζει να απολαύσεις τα πιάτα του και να γευτείς τα κρασιά του, που ξαπλώνουν τεμπέλικα στα ράφια, ανυπόμονα να διώξουν τον φελλό από το λαιμό τους.

Πρώτο πιάτο λοιπόν και οι επιλογές που ακολούθησαν ήταν οι κατάλληλες για μια γαστρονομική ισορροπία που έπλεκε το εγκώμιο στη στοματική μας κοιλότητα. Με αρώματα και γεύσεις που αναδείκνυαν το κάθε δυνατό στοιχείο είτε του κρασιού, είτε με τη σειρά του, το πιάτο. Το χταπόδι κρασάτο με χούμους, με ψημένο σουσάμι και αγγουράκι τουρσί, άφηνε μια ισορροπημένη επίγευση, ομαλή προς τον ουρανίσκο μας, με τα στοιχεία του πιάτου να συνδυάζουν άριστα την αλμύρα, με μια νότα δροσιάς. Το Ασύρτικο – AREA16- του κτήματος  Καριπίδη ήταν η επιλογή που συνόδεψε αυτό τον γαστρονομικό περίπατο και πρόσθεσε με τον δικό του τρόπο, την φρεσκάδα που προσδίδει η συγκεκριμένη ποικιλία καθώς και τη γεμάτη γεύση του, που στρογγύλεψε την επίγευση του χταποδιού. Αλμυρό πιάτο υπό την αιγίδα του Ασύρτικου… Τίποτα πιο ολοκληρωμένο από αυτό!

Αφού λοιπόν, σε πολύ λίγο το χταπόδι αποτέλεσε παρελθόν πάνω από το τραπέζι, περάσαμε αμέσως στην επιλογή ενός δεύτερου πιάτου. Φιλέτο τόνου με κουνουπίδι κουρκουμά, λαχανίδα ψητή και λαδολέμονο – πετιμέζι. Ένα πιάτο που καλύπτει το λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα του με ζωηρές γεύσεις- έντονες, που αφήνει το κάθε στοιχείο την επίγευσή του ατόφια. Συνδυάζει το αλμυρό με τη λιπαρότητα και προσδίδει τη ζωντάνια των πράσινων χαρακτηριστικών, που χαρίζουν με τη σειρά τους τη δική τους φρεσκάδα. Το Nebbiolo ktima Karpidi, ήταν μια επιλογή επαναστατική και πρωτόγνωρη, για το συγκεκριμένο πάντρεμα. Ωστόσο καινοτόμα! Το γεμάτο σώμα του ισορρόπησε με τη δομή του πιάτου με τα γευστικά του χαρακτηριστικά, να αγκαλιάζουν την επίγευση του τόνου.

Για το τέλος αφήσαμε κάτι μοναδικά απολαυστικό. Λαβράκι μαρινάτο (όχι ψημένο τελείως) με μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι, ντοματούλα και κρίταμα.  Ένας γευστικός συνδυασμός στοιχείων που πρωταγωνιστεί η αλμύρα και η φρεσκάδα της ντομάτας. Το Pink pull ktima Karipidi,  ήταν η επιλογή που όχι μόνο ισορρόπησε τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του πιάτου αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει με την εκρηκτικότητά του, απροκάλυπτα, τον αψεγάδιαστο συνδυασμό μεταξύ τους! Τρία στα τρία λοιπόν και με ”πλήρης πληρότητα” στον ουρανίσκο μας!

Δεν θέλει κόπο για να επιτευχθεί ολοκληρωμένα ένα πάντρεμα γευστικών και αρωματικών στοιχείων. Θέλει τρόπο και λίγο από τη φαντασία μας. Τελικά το 8… παραμένει ένας από τους αγαπημένους μου αριθμούς!

ΜΗΛΙΩΝΗ 8 – ΚΟΛΟΝΑΚΙ 

www.m8-athens.com

ΤΗΛ- 210 – 3643388